12 Ползи от приема на нар

23.05.2018 14:27:55

12 Ползи от приема на нар

12 Ползи от приема на нар

Плодът Нар е много вкусен и изключително полезен. Плода на нара е познат от древността в Азия и се разпространява впоследствие в Африка, Европа и САЩ именно заради уникалните си качества.  В сезона на нара няма как да не споменем за някои от ползите му.

  • оказва противовъзпалително и антиоксидантно действие (притежава 3 пъти повече антиоксиданти от зеления чай и червеното вино)
  • засилва имунитета,
  • спира развитието на атеросклерозата
  • предпазва организма от стареене
    • намалява риска от злокачествени заболявания (пречи на развитието на раковите клетки)
    • сваля кръвното налягане, тъй като разширява кръвоносните съдове. В този смисъл не се препоръчват големи количества сок от нар (над 150мл) на хора с ниско кръвно налягане. Те биха се почувствали замаяно и с главоболие от голямо количество сок от нар.
    • повишава хемоглобина
    • намалява холесторола и балансира кръвната захар
    • нарът е един от най-силните афродизиаци в природата
    • притежава пикочогонно действие
    • регулира дейността на стомашно-чревния тракт
    • сокът от по-киселите нарове се препоръчва при диабет.

Нарът е изключително богат източник на витамини – С

( в големи количества), К, В1, B2, B6, B12, E, Д, Р, А и минерали като калий (многократно повече в сравнение с други плодове), калций, желязо, натрий, фосфор, магнезий, мед, манган, силиций, хром, както и на фолиева киселина. В кората на нара се съдържат танини и гликозид, които са убийци на вирусите и повлияват положително при рани и кожни инфекции.

За приготвяне на фреш от нар препорървам да използвате ръчна цитруспреса например Sana или СanCan, защото  те ще направят бистър и вкусен сок, без тръпчивия вкус на семките, а полученото количество с ръчна цитрус преса е най-голямо в сравнение с всички останали сокоизстисквачки предлагани на пазара.

За по-приятен и мек вкус можете да добавите към сока от нар мандарини или портокали. Пийте сок от нар, за да се чувствате жизнени и  пълни с енергия и млади като на 20 години.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Здраве

Здраве

12 Ползи от приема на нар

12 Ползи от приема на нар

12 Ползи от приема на нар Плодът Нар е много вкусен и изключително полезен. Плода на нара е познат от древността в Азия и се разпространява впоследствие в Африка, Европа и САЩ именно заради у 12 Ползи от приема на нар Плодът Нар е много вкусен и изключително полезен. Плода на нара е познат от древността в Азия и се разпространява впоследствие в Африка, Европа и САЩ именно заради у 2018-05-23T14:30:04+03:00 12 Ползи от приема на нар

<h1>12 Ползи от приема на нар</h1> <p><a href="../../../product/neocell-ekstrakt-nar-1000-mg-90-kaps">Плодът</a>&nbsp;Нар е много вкусен и изключително полезен.&nbsp;<a href="../../../product/neocell-ekstrakt-nar-1000-mg-90-kaps">Плода</a>&nbsp;на нара е познат от древността в Азия и се разпространява впоследствие в Африка, Европа и САЩ именно заради уникалните си качества.&nbsp; В сезона на нара няма как да не споменем за някои от ползите му.</p> <ul> <li>оказва противовъзпалително и <a href="../../../category/antioksidanti">антиоксидантно</a> действие (притежава 3 пъти повече антиоксиданти от зеления чай и червеното вино)</li> <li>засилва <a href="../../../category/imunostimulatori">имунитета</a>,</li> <li>спира развитието на атеросклерозата</li> <li>предпазва организма от стареене <ul> <li>намалява риска от злокачествени заболявания (пречи на развитието на раковите клетки)</li> <li>сваля кръвното налягане, тъй като разширява кръвоносните съдове. В този смисъл не се препоръчват големи количества сок от нар (над 150мл) на хора с ниско кръвно налягане. Те биха се почувствали замаяно и с главоболие от голямо количество сок от нар.</li> <li>повишава хемоглобина</li> <li>намалява холесторола и балансира кръвната захар</li> <li>нарът е един от най-силните афродизиаци в природата</li> <li>притежава пикочогонно действие</li> <li>регулира дейността на стомашно-чревния тракт</li> <li>сокът от по-киселите нарове се препоръчва при диабет.</li> </ul> </li> </ul> <h2>Нарът е изключително богат източник на витамини &ndash; С</h2> <p>( в големи количества), К, В1, B2, B6, B12, <a href="../../../category/vitamin-e">E</a>, Д, Р, А и минерали като калий (многократно повече в сравнение с други плодове), калций, желязо, натрий, фосфор, магнезий, мед, манган, силиций, хром, както и на фолиева киселина. В кората на нара се съдържат танини и гликозид, които са убийци на вирусите и повлияват положително при рани и кожни инфекции.</p> <p>За приготвяне на фреш от нар препорървам да използвате ръчна цитруспреса например&nbsp;<a href="../../../category/bavni-sokoiztiskvachki">Sana</a>&nbsp;или&nbsp;<a href="../../../product/profesionalna-rchna-tsitrus-presa-cancan">СanCan</a>, защото&nbsp; те ще направят бистър и вкусен сок, без тръпчивия вкус на семките, а полученото количество с ръчна цитрус преса е най-голямо в сравнение с всички останали сокоизстисквачки предлагани на пазара.</p> <p>За по-приятен и мек вкус можете да добавите към сока от нар мандарини или портокали. Пийте сок от нар, за да се чувствате жизнени и &nbsp;пълни с енергия и млади като на 20 години.</p>

Сравнение на продукти