Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

16.07.2018 17:04:17

Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

  1. Напълнете купа с вода
  2. Добавете 3-4 лъжички сода бикарбонат или 1 лъжица ябълков оцет
  3. Оставете  плодовете или зеленчъците да престоят във водата 5-10 минути

Содата за хляб, не трябва да се бърка с бакпулвера. Има цял списък на потенциалните ползи за здравето и употребата й, благодарение на нейните противогъбични и антибактериални свойства. Можете да я използвате като естествен почистващ препарат за домашна употреба, паста за зъби, дезодорант.

Едно проучване дори установи, че смесването на сода за хляб с вода може да премахне повече пестициди и нитрати от измиване или изплакване на продуктите само с вода. При накисване на ябълки в продължение на около 8 минути с сода за хляб и вода, беше установено, че остатъка от пестициди и нитрати е намален значително.

Ако имате достъп до био продукти, бих препоръчал да избере това но само от сигурни източници и производители. Но ако нямате достъп до качествени био продукти, опитайте този прост домашен хак за миене на плодове и зеленчуци в домашни условия.

Изключение от това измиване са меките плодовете и зеленчуци, които могат да станат по-меки ако се накиснат.

За кореноплодни зеленчуци, като например моркови, картофи , които могат да имат малко мръсотия върху тях, внимателно изтъркайте с четка и след това приложете тази процедура.

Коментари

Иван
Иван 10.03.2021 Здравейте Ако има извличане то ще бъде от кората на плодовете и зеленчуците, а по голяма част от витамините и минералите са в самите продукти не чак толкова в кората. Ако все пак държите да използвате продуктите с остатъци на пестециди и нитрати то съвсем спокойно може да не прилагате тази процедура.
Mo
Mo 17.02.2021 Освен че содата и оцета извличат пестициди и нитрати, не се ли извличат и витамините и минералите?

Остави коментар

Здраве

Здраве

Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати Напълнете купа с вода Добавете 3-4 лъжички сода бикарбонат или 1 лъжица ябълков оцет Оставете  плодовете или зеленчъците да пр Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати Напълнете купа с вода Добавете 3-4 лъжички сода бикарбонат или 1 лъжица ябълков оцет Оставете  плодовете или зеленчъците да пр 2018-07-16T17:07:14+03:00 Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати

<h1>Мини-хак: Измиване на плодове и зеленчуци от пестециди и нитрати</h1> <ol> <li>Напълнете купа с вода</li> <li>Добавете 3-4 лъжички сода бикарбонат или 1 лъжица ябълков оцет</li> <li>Оставете&nbsp; плодовете или зеленчъците да престоят във водата 5-10 минути</li> </ol> <p>Содата за хляб, не трябва да се бърка с бакпулвера. Има цял списък на потенциалните ползи за здравето и употребата й, благодарение на нейните противогъбични и антибактериални свойства. Можете да я използвате като естествен почистващ препарат за домашна употреба, паста за зъби, дезодорант.</p> <p>Едно проучване дори установи, че смесването на сода за хляб с вода може да премахне повече пестициди и нитрати от измиване или изплакване на продуктите само с вода. При накисване на ябълки в продължение на около 8 минути с сода за хляб и вода, беше установено, че остатъка от пестициди и нитрати е намален значително.</p> <p>Ако имате достъп до био продукти, бих препоръчал да избере това но само от сигурни източници и производители. Но ако нямате достъп до качествени био продукти, опитайте този прост домашен хак за миене на плодове и зеленчуци в домашни условия.</p> <p>Изключение от това измиване са меките плодовете и зеленчуци, които могат да станат по-меки ако се накиснат.</p> <p>За кореноплодни зеленчуци, като например моркови, картофи , които могат да имат малко мръсотия върху тях, внимателно изтъркайте с четка и след това приложете тази процедура.</p>

Иван Иван

2021-03-10T10:06:51+02:00
Здравейте Ако има извличане то ще бъде от кората на плодовете и зеленчуците, а по голяма част от витамините и минералите са в самите продукти не чак толкова в кората. Ако все пак държите да използвате продуктите с остатъци на пестециди и нитрати то съвсем спокойно може да не прилагате тази процедура.

Mo Mo

2021-02-17T11:26:39+02:00
Освен че содата и оцета извличат пестициди и нитрати, не се ли извличат и витамините и минералите?
Сравнение на продукти